ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (5/11/2014)

banner_growth_forum_KEPP

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την Επιστημονική Υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), διοργάνωσαν με επιτυχία το στρατηγικό συνέδριο:

Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική  2014

Το Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της  Boussias Communications και της Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση διετέλεσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας,

Το Συνέδριο πραγματεύτηκε το νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα ανάπτυξη, την ενεργειακή επάρκεια και την καινοτομία, βασιζόμενη σε σύγχρονες υποδομές και διαφανείς σχέσεις με την αγορά καθώς και το υφιστάμενο πλαίσιο  ευκαιριών και επενδύσεων που καθορίζουν τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων, με επίκαιρη θεματολογία διαχειριστικής υποστήριξης.

Επιχειρηματικότητα με δυναμική προαγωγής της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκράτησης των ταλέντων στην χώρα, ικανή να προσελκύσει την υγιή, διαφανή χρηματοδότηση και επένδυση.

Μέλη της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες παρουσίασαν προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές με εφαρμογή σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και τρόπους σύγχρονου επιχειρείν με προσανατολισμό αναπτυξιακής προοπτικής.

Η κύρια θεματολογία περιλάμβανε:

  • Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την  ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό (φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, βιομηχανίες τροφίμων, κλωστοϋφαντουργία  κ.α.)
  • Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο, τον ρόλο των Τραπεζών ως ακρογωνιαίου λίθου ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών, στη διεκδίκηση μεγάλων έργων, στο εξωτερικό
  • Την αξιοποίηση των υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος
  • Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας, Ναυτιλία, μεταφορές
  • Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενδυνάμωση ελληνικών βιομηχανιών, ενεργειακή επάρκεια, κοινωνικά τιμολόγια) να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της
  • Την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε υποδομές υψηλού ποιοτικού, τουριστικού ενδιαφέροντος
  • Τον προσδιορισμό της γεωπολιτικής διάστασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας
  • Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της περιφέρειας
  • Τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλός αναπτυξιακής προοπτικής, νέος χάρτης τηλεπικοινωνίας
  • Καινοτομία & επιχειρηματικότητα ως συνδυαστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης.

Για περισσότερα δείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ