Αρθρα

Ακολουθούν μια σειρά από πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύτηκαν για το θέμα της αεριοκίνησης:

Οι οδηγοί ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου

Από τους Χάρη Φλουδόπουλο, Δημήτρη Χατζητόλιο

Πολλοί το αποκαλούν καύσιμο του μέλλοντος για τον τομέα των μεταφορών, εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή θα υποκαταστήσει τη βενζίνη και το πετρέλαιο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση World Energy Outlook του διεθνούς οργανισμού ενέργειας, ΙΕΑ, η χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές αναμένεται να εμφανίσει τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης μεταξύ όλων των άλλων χρήσεων του καυσίμου (ηλεκτροπαραγωγή, βιομηχανία, θέρμανση). Σήμερα τα οχήματα που κινούνται με αέριο σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 11,5 εκατομμύρια. Περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο από αυτά κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, η κίνηση οχημάτων με φυσικό αέριο είναι σε αρχικό στάδιο, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διείσδυσή του.Ήδη αυτήν τη στιγμή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο. Και από τη σύγκριση των μεγεθών προκύπτει ότι το φυσικό αέριο αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση, με μεγάλα οφέλη για τον χρήστη.

περισσότερα
http://www.capital.gr/

……………
Αεριοκίνηση

Το διογκούμενο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των πόλεων επιβάλλει τον προσανατολισμό σε καύσιμα αποδοτικά αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, μακροπρόθεσμος στόχος της ΔΕΠΑ αποτελεί η αύξηση της χρήσης του φυσικού αερίου για την κίνηση των οχημάτων.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, τόσο τα περιβαλλοντικά όσο και τα οικονομικά, αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 11,5 εκατομμύρια, ενώ στην Ευρώπη κυκλοφορούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια οχήματα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στις κυβερνήσεις την θέσπιση κινήτρων για την υιοθέτηση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, με στόχο τον περιορισμό της εξάρτησης από το πετρέλαιο και την προστασία του περιβάλλοντος.

περισσότερα
http://www.depa.gr/

…………………

Αεριοκίνηση: 200 χιλιόμετρα με… 10 ευρώ

Μια άγνωστη για πολλούς δυνατότητα είναι γεγονός: η κίνηση στους δρόμους με καύσιμο φυσικό αέριο, το οποίο υπόσχεται μεγάλη οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη δικτύου πρατηρίων από τη ΔΕΠΑ με το σήμα Fisikon και τι πρέπει να ξέρετε.

Το φυσικό αέριο, το συμβατικό καύσιμο με τα πολλά οφέλη, έχει μπει με πολλούς τρόπους στη ζωή μας, αποτελώντας την πιο ρεαλιστική επιλογή για απρόσκοπτη κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών τώρα και στο μέλλον.

Μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν οικολογικό χαρακτήρα συγκρίσιμο με αυτόν του φυσικού αερίου – όμως η διάδοση της χρήσης τους απαιτεί πολύ μεγάλο έργο, που πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου και με μεγάλη επένδυση.

περισσότερα
http://www.euro2day.gr/news
…………..

Έρχεται η αεριοκίνηση

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών μπαίνουν κανόνες στη διαδικασία μετατροπής των κινητήρων των Ι.Χ. σε διπλής καύσης, ώστε το όχημα να μπορεί να κινείται με συμβατικά καύσιμα αλλά και με φυσικό αέριο. Ουσιαστικά, θεσμοθετείται η διαδικασία μετατροπής με χρήση εγκεκριμένων εξαρτημάτων από κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη συσκευών αερίων καυσίμων.

Επίσης, για τα οχήματα που κινούνται με πεπιεσμένο φυσικό αέριο, αλλά και με υγραέριο, θα πραγματοποιείται έλεγχος διασκευασμένου κινητήρα από τα ΚΤΕΟ και σχετική αλλαγή άδειας. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να μειωθεί σημαντικά το κόστος μετατροπής ενός συμβατικού κινητήρα σε κινητήρα φυσικού αερίου.

http://www.zougla.gr/money/