THERMOPYLAE FORUM 2024

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και ο δημοσιογραφικός Οργανισμός LamiaReport  διοργανώνουν, με την τιμητική συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων, το δεύτερο Στρατηγικό Συνέδριο:

THERMOPYLAE FORUM

Επενδύσεις, Υποδομές & Τεχνολογία, ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, Ώρες 10.00 – 17.00

 

Θερμοπύλες 480 π.Χ.:  Ορόσημο εδραίωσης του Ελληνικού Πολιτισμού, ως σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία, την ελεύθερη διανόηση και την ατομική ελευθερία.

Η αυτοθυσία των Ελλήνων στις Θερμοπύλες προσδιόρισε την κυριαρχία του ελευθέρου πνεύματος επί του Δεσποτισμού και γενικότερα, επί όλων των ολοκληρωτικών ιδεολογιών και συστημάτων.

Η Δημοκρατία υποκλίθηκε στο Έθνος των ιδεών, το  οποίο σφράγισε διαχρονικά την κλασσική και σύγχρονη σκέψη, εντός του ηθικού πλαισίου της σύγχρονης πολυπολιτισμικής επικοινωνίας.

Η Πολιτιστική παρακαταθήκη των Θερμοπυλών, της Αλαμάνας, του Γοργοποτάμου, είναι σφυρηλατημένη με τη σύγχρονη διαμόρφωση της ελεύθερης σκέψης, την Ορθοδοξία αλλά και την Ελληνική γλώσσα, την παράδοση, και γενικότερα το σύνολο των άρρηκτων συνιστωσών της Εθνικής Ταυτότητας του Ελληνισμού.

Τα οικουμενικά σύμβολα του Παρθενώνα και της Αγίας Σοφίας, σφυρηλατούν την Ελληνογνωσία και την Ανθρωπιστική Παιδεία.

Η Αλληλεγγύη των Γενεών αποτελεί βασικό ζητούμενο αναφοράς στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της κρατικής αυτονομίας και της ευμάρειας των Ελλήνων, θέτοντας τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα, εντός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πλαισίου των γεωπολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Θερμοπύλες 2024 μ.Χ: Η κυρίαρχη οπτική της βασικής θεματολογίας του Συνεδρίου, αναζητεί την ανάλυση όλων εκείνων των επίκαιρων εξελίξεων, οι οποίες αποκωδικοποιούν, σε πραγματικό χρόνο, την υφιστάμενη γεωπολιτική και παγκόσμια τάξη πραγμάτων, μελετώντας τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ζωή της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Στερεά Ελλάδα αποτελεί όχι μόνο Ενεργειακό Κόμβο και Σταυροδρόμι των οδικών Μεταφορών της χώρας, αλλά και Επενδυτικό Προορισμό για ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών επιλογών. Ελκυστική είναι η αξιοποίηση και οι επενδύσεις σε: real estate, αγροτικό τομέα, μεταποίηση, βιομηχανία, ιαματικές πηγές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιχθυοκαλλιέργειες, δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, διαχείριση απορριμμάτων, συστήματα ανακύκλωσης, σύγχρονες βιολογικές καλλιέργειες, ηλεκτροκίνηση κ.α.

Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ε65, Μπράλλου – Άμφισσας, Λαμίας – Καρπενησίου, η παράκαμψη της Χαλκίδας, των Δελφών, αλλά και των λιμένων της Χαλκίδας, της Στυλίδας και του Αγίου Κωνσταντίνου, του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, των ιαματικών πηγών της Υπάτης και των Καμμένων Βούρλων, καθώς και άλλων εν εξελίξει έργων, προσδιορίζουν τη Στερεά Ελλάδα, ως μέγιστα συμβαλλόμενο παράγοντα στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και θέτουν τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου,

  • Θα διερευνηθεί ο τρόπος, με τον οποίο οι Δημόσιες Επενδύσεις σε Υποδομές αποτελούν καθοριστικό παράγοντα προσέλκυσης Ιδιωτών Επενδυτών, προάγοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
  • Θα αναφερθούν οι εξελίξεις του νομοθετικού πλαισίου και των ρυθμιστικών μεταβολών που διαπνέουν τους υπό πραγμάτευση επιχειρηματικούς κλάδους (μεγάλες επενδύσεις, περιβαλλοντικές άδειες, εργασιακά, επαγγελματικά δικαιώματα).
  • Επιπρόσθετα, θα καταγραφεί το υπάρχον κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, με την αξιολόγηση όλων των δημογραφικών δεικτών και την αναστροφή της φθίνουσας πορείας τους.
  • Θα αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο η Δημόσια Τάξη, η Πολιτική Προστασία, η Οδική Ασφάλεια, αλλά κυρίως οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη, μέσω των Υποδομών Υγείας, αποτελούν ουσιώδεις πυλώνες σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, ενώ αποτελούν βασικούς παράγοντες ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
  • Η αντιμετώπιση της εφηβικής εγκληματικότητας, της οπαδικής βίας και της μάστιγας των ναρκωτικών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη θεμελίωση της Ελλάδας, ως χώρας της κοινωνικής ειρήνης, των αρχών και των αξιών.
  • Θα γίνει εκτενής αναφορά στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τη χρήση προγνωστικών αλγορίθμων και την ενσωμάτωση δεδομένων για τη δημιουργία ολιστικών μοντέλων, και πώς όλ’ αυτά οδηγούν σε οικοσυστήματα εφαρμογών, στα οποία ο πολίτης θα κληθεί να μαθητεύσει, να ενταχθεί και να συμβάλει, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις προκλήσεις που ενδεχομένως δημιουργηθούν.

Η πραγμάτευση της θέσεως αναφοράς της σύγχρονης γυναίκας, η αναγνώριση της ισότητας και της αξιοκρατίας στον επαγγελματικό στίβο και στην Κοινωνία ειδικότερα, αποτελούν εμφατικό ζητούμενο προσδιορισμού της Επιχειρησιακής Δημοκρατίας και του Ηθικού Επιχειρείν. Το Συνέδριο του 2024, έχει δομηθεί θεματολογικά πάνω στην ανάδειξη αυτών των αξιών, προβάλλοντας γυναίκες, οι οποίες δίνουν το δυναμικό παρόν και υπεραξία στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Εντός του θεματικού πλαισίου, θα διεξαχθούν συζητήσεις και παράλληλες δράσεις, αναφορικά με την ανάπτυξη  του Τουριστικού Τομέα, σε συνάρτηση με την αξιοποίηση των Θρησκευτικών, Πολιτιστικών τοποσήμων, αθλητικών διοργανώσεων και εγκαταστάσεων, εντός του διοικητικού εύρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, αλλά και την αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πηγών και πόρων.

Το Συνέδριο αποτελεί συνέχεια συνεργασίας των παραγόντων της Αγοράς και των  Θεσμικών Φορέων της κεντρικής Ελλάδας, για τη δημιουργία ενός Μοντέλου Επιχειρηματικότητας, με κύριο χαρακτηριστικό την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί κορυφαίοι επιστήμονες και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Πολιτειακής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Ο θεσμός της Αριστείας, όπως και στο πρώτο Thermopylae Forum, αποτελεί κορωνίδα της διοργάνωσης του 2024, με έμπρακτη απόδειξη το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά θα βραβευθούν περισσότεροι Αριστούχοι μαθητές της Φθιώτιδας, οι οποίοι πέτυχαν εξαιρετικές αποδόσεις στις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις. Βασικός σκοπός του Συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη αυτών των νέων φοιτητών, των φωτεινών μυαλών που αποτελούν βασικό μοχλό για την περαιτέρω πολυεπίπεδη ανάπτυξη του τόπου και της χώρας γενικότερα.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των Πολιτικών χώρων, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, των Χορηγών, των Ομιλητών και των εκλεκτών Προσκεκλημένων.

Το Συνέδριο υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της Cultcom Conferences, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121. Αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων, καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων.

 

Πληροφορίες –  Συμμετοχές:

  • Δημήτρης Νεοφώτιστος, mob. 698 456 0000, τηλ. 210 5121021
  • Χριστιάνα Αρβανιτάκη, mob. 694 300 1003
  • e-mail: info@thermopylaeforum.gr

www.thermopylaeforum.gr

www.lamiareport.gr

www.iea.org.gr

 

Ιδιαίτερη επισήμανση

Με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και προστασία των συμμετεχόντων έχει προγραμματιστεί, εκ μέρους των διοργανωτών, το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων, όπως: παρουσία Ιατρού, απολύμανση χώρου, παροχή εξοπλισμού προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, γάντια κ.α.), τήρηση αποστάσεων (αναλογική συμμετοχή βάσει τ.μ.), διαχείριση ανελκυστήρων κλπ.

Για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις εκ μέρους των διοργανωτών. Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και απαιτείται η επίδειξη των σχετικών προσωπικών εγγράφων που αφορούν στην ταυτοποίηση και την υγειονομική κατάσταση των προσκεκλημένων, με κριτήρια προστασίας από τον covid 19.

 

Περισσότερα site Συνεδρίου