5TH ATHENS INVESTMENT FORUM

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions S.A. διοργανώνουν το

Συνέδριο: 5th Athens Investment Forum – Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός: Οι «σταθερές» της ελληνικής οικονομίας στον διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη.

Το φετινό, 5ο κατά σειρά, Συνέδριο επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και των ευρύτερων αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο γεωπολιτικό τοπίο.

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στη βιώσιμη ανάπτυξη και στον ψηφιακό μετασχηματισμό που αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη.

Η ατζέντα του Συνεδρίου πρόκειται να εστιάσει στις αλλαγές που επιφέρει η «πράσινη» μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της ενέργειας, των υποδομών, της ναυτιλίας αλλά και της υγείας ως ενδεχόμενη λύση στην καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Ειδικότερα, πρόκειται να συζητηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθώς και οι αλλαγές που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου