ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (28/6/2013)

ependyseis_ellada_stratigiko_synedrio_2013

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) , σε συνεργασία με την Boussias Communications, διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία το στρατηγικό συνέδριο:

Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική 2013.

Το ΕΒΕΑ και το ΙΕΑ διοργάνωσαν με επιτυχία, σε συνεργασία με την Boussias Communications,το στρατηγικό συνέδριο με θέμα: Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2013, στο γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας Μεγάλη Βρετανία.

Στο συνέδριο παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΙΕΑ καθώς και πλήθος ανώτατων στελεχών και εμπειρογνωμόνων.

Κατά την διάρκεια του παρουσιάστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές με εφαρμογή σε όλη την αλυσίδα αξίας και τρόποι σύγχρονου επιχειρείν, με προσανατολισμό στην αναπτυξιακή προοπτική.

Κύριοι στόχοι της εκδήλωσης αποτέλεσαν:

– Η ανάδειξη των επενδυτικών προοπτικών στην Ελλάδα

– Η παρουσίαση προτάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων,

– Η διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών, με καθολική εφαρμογή στην Οικονομία

Μετά το αρχικό καλωσόρισμα και την εισαγωγή που έγινε από τον Πρόεδρο του ΙΕΑ κ. Αλέξανδρο Γιαννέλο, η 1η Ενότητα του Συνεδρίου αφιερώθηκε στο θέμα: Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική.

Η 2η Ενότητα στο θέμα: Η Ανάπτυξη εντός του Υπάρχοντος Οικονομικού Πλαισίου. Δυνατότητες κλάδου Ενέργειας & Υποδομών, Συμβολή Ιδιωτικοποιήσεων, Προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή γόνιμης συζήτησης και τα καταληκτικά συμπεράσματα.

Περισσότερα