ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (29/5/2017)

banner_growth

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την υποστήριξη της Boussias Communications διοργάνωσε με επιτυχία το 5ο Στρατηγικό Συνέδριο::

«Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017»

τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας με 200.000 μέλη. Το Επιμελητήριο αποτελεί γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας που βασικό του σκοπό έχει την ενημέρωση, προστασία και ανάπτυξη της τάξης των επαγγελματιών μελών του μέσα στα πλαίσια της γενικότερης ανάπτυξης του εμπορίου και των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας.

Το Συνέδριο ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τις δυνατότητες αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Απώτερος σκοπός υπήρξε η ανάδειξη της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού επενδύσεων και η επιδίωξη αύξησης εισροής επενδυτικών κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με συγκριτικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προϋποθέτει την ενίσχυση του επενδυτικού πλαισίου, την αύξηση χρηματοοικονομικών ροών στις ελληνικές επιχειρήσεις, την δίκαιη φορολόγηση και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, διαπνεόταν από την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, ως μοχλού ανάπτυξης της Οικονομίας και περιλάμβανε:

  • Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών στη διεκδίκηση μεγάλων έργων στο εξωτερικό.
  • Τις επενδύσεις σε υποδομές ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.
  • Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας: Ναυτιλία, Μεταφορές, Τουρισμός. Επενδύσεις σε υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια) και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.
  • Αγροτική οικονομία και διεθνές περιβάλλον: Κοινή αγροτική πολιτική, διεθνείς διαστάσεις αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την οικονομική ανάπτυξη και πλεονεκτήματά του στις διεθνείς αγορές.
  • Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ).
  • Τις τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλού αναπτυξιακής προοπτικής και ο νέος χάρτης τηλεπικοινωνιών.
  • Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της παραγωγής και της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό και την επιλογή καινοτόμου εξειδίκευσης (φαρμακοβιομηχανίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες μεταλλουργικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.α.). Η είσοδος νέων τεχνολογιών και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων πόλεων, προσανατολίζει προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αειφόρων μοντέλων ανάπτυξης με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Ευφυείς πόλεις
  • Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και Περιφέρεια. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση ενός ισχυρού επενδυτικού πλαισίου βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως μοχλού της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας

Το Συνέδριο υλοποιήθηκε βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πολιτικών χώρων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Περισσότερα στο site του Συνεδρίου.