prometheus

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. είναι μια μεικτή ελληνορωσική εταιρία που ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα. Μέτοχοί της είναι με ποσοστό 50% η ρωσική εξαγωγική εταιρία φυσικού αερίου GAZPROMEXPORT LIMITED, η οποία είναι θυγατρική κατά 100% της OAO GAZPROM ( της μεγαλύτερης εταιρίας φυσικού αερίου παγκοσμίως ) και με ποσοστό 50% ο κ. Δημήτριος Χρ. Κοπελούζος ( Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ )

Η κύρια δραστηριότητα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Αγοράς φυσικού αερίου καθώς και των αναγκαίων ενεργειακών έργων υποδομής στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για την επίτευξη των στόχων αυτών η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε., ως θυγατρική της OAO GAZPROM, έχει εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες ρώσικου φυσικού αερίου για την Ελληνική Αγορά. Οι ποσότητες αυτές ανέρχονται σε 3,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2016 και 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από το 2016 και μετά.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS A.E., πέρα από την εμπορία φυσικού αερίου, έχει αναπτύξει και άλλες πολύπλευρες δραστηριότητες.

Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε. με τις δραστηριότητές της ενισχύει τους ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης και διαδραματίζει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.