Συνέδριο 2018

banner1500x400

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, (17:30-20:30), στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, στην Αθήνα από τον Όμιλο Δημοκρατία & Πολιτισμός και το Fondation Gabriel Péri το Συνέδριο “Η Αγορά Εργασίας στην Ν. Ευρώπη – Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης”.

Δείτε Φωτογραφίες του Συνεδρίου.

Η βασική θεματολογία που αναπτύχθηκε στο Συνέδριο από Πανεπιστημιακούς και Εμπειρογνώμονες χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (από Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα) καθώς και από Εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Ελλάδας, έδωσε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για το ρόλο των πολιτικών απασχόλησης και του θεσμικού πλαισίου στις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης των συγκεκριμένων χωρών και της σταθερής ενίσχυσης της απασχόλησης.

 

Ομιλητές Συνεδρίου:

Michel Mazo

Michel_Maso_170Ιστορικός.

Διευθυντής της Fondation Gabriel Péri.

(Ίδρυμα Gabriel Péri).

 

 

Armando Steinko

Καθηγητής Κοινωνιονιολογίας.

Universitad Complutense

Madrid.

 

 

Μιχάλης Βακαλούλης

valakoulis_new_170Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Paris VIII.

Ο Μιχάλης Βακαλούλης διδάσκει πολιτική θεωρία, μεθοδολογία και κοινωνιολογία της παγκοσμιοποίησης στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Είναι πτυχιούχος οικονομίας, πολιτικής επιστήμης και διδάκτορας φιλοσοφίας.

Οι τελευταίες του έρευνες αφορούν προβλήματα των κοινωνικών κινημάτων και των μορφών πολιτικοποίησης της νεολαίας στις νέες εργασιακές συνθήκες.

Είναι επίσης ειδικευμένος σε θέματα επαγγελματικών σχέσεων στο χώρο της ενέργειας.

Έχει δημοσιεύσει, μόνος ή σε συνεργασία, δεκάδες εργασίες και συλλογικούς τόμους, μεταξύ των οποίων: Le Capitalisme post-moderne, Paris, PUF, 2001; Le droit à l’énergie, Syllepse, Paris, 2004; Le syndicalisme d’expérimentation, PUF, Paris, 2007, Précarisés pas démotivés, Les Editions de l’Atelier, Paris, 2013, Le comité d’entreprise de demain, Editions de l’Atelier, Paris, 2015. Ειναι μέλος της σύνταξης του περιοδικού Actuel Marx και επιστημονικός συνεργάτης της Fondation Gabriel Péri. Μελέτες του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Προσωπική ιστοσελίδα: http://vakaloulis.wordpress. com

Κωνσταντίνος Μίχαλος

mixalos_konstantinos_170 Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012 είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011 και το Δεκέμβριο του 2017).

Από το 1988 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής. Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, στο οποίο, την περίοδο 1998 – 2002, κατείχε τη θέση του Οικονομικού Επόπτη. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 Αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2009 εξελέγη μέλος ΔΣ ΟΤΕ. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι έγγαμος με τέσσερα παιδιά και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Μαρία Καραμεσίνη

karamesini_170Πρόεδρος ΟΑΕΔ.

 

 

 

 

Γιώργος Καββαθάς

kavathas_170Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ.

 

 

 

 

Γιώργος Βασιλόπουλος

vasilopoulos_170Πρόεδρος Πανελλήνια Ομοσπονδία

Σωματείων Ταχυδρομικών ΕΛΤΑ.

 

 

 

Γιώργος Αδαμίδης

adamidis_170Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

 

 

 

 

Αλφόνσος Βιτάλης

alfonsos_vitalis_170Δημοσιογράφος Πολιτικών Επιστημών. Μέλος Δ.Σ. ‘Ομιλος Δημοκρατία & Πολιτισμός.

Ο Αλφόνσος Βιτάλης, είναι δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Παρίσι, όπου έλαβε το πτυχίο της École des Hautes Études en Sciences Sociales de Paris/ E.H.ES.S (Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Παρισιού) και το πτυχίο του Université Catholique de Paris. Έλαβε στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο (DEA) στην Πολιτική Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Paris VIII.

Από το 1990 ασχολείται επαγγελματικά με την δημοσιογραφία και για την διαδρομή του αυτή τιμήθηκε και με το Βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου. Α. Μπότση, το 2007.

Ασχολείται με το Πολιτικό και Διπλωματικό ρεπορτάζ και έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (επί χρόνια συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου κ.ά.).

Είναι πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε γνωστές – επιστημονικού χαρακτήρα Επιθεωρήσεις κυρίως Γαλλικές- όπως στο «DEBAT», το «PROJET» κ.α.

Κωστής Μελαχροινός

melaxroinos_170Οικονομολόγος. Μέλος Δ.Σ. Μέλος Δ.Σ. ‘Ομιλος Δημοκρατία & Πολιτισμός.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπουδές: Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών, Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Μεσογειακού Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας του Montpelier (I.A.A.M) στη Γαλλία, με ειδίκευση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Κώστα Μελάς

kostas_melas_170_210Οικονομολόγος, Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Κώστας Ι. Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά τα μαθήματα “Νομισματική Θεωρία και Πολιτική”, “Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής”, “Παγκοσμιοποίηση και Διεθνής Ανταγωνισμός” και “Ειδικά Θέματα Μακροοικονομίας” (1997-2009).

Επίσης  στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα “Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας” και “Διεθνής Χρηματοοικονομική” (2001-2012). Εργάσθηκε, παράλληλα στον Τραπεζικό τομέα. Είναι συγγραφέας 16 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει  μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό βιβλίων. Το τελευταίο του βιβλίο είναι: Το ανυπόφορο βουητό του κενού: όψεις της μετανεωτερικότητας στην ελληνική κοινωνία. Εκδόσεις Αγγελάκη, Ιανουάριος 2017.

 

Χορηγοί Συνεδρίου

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Προφίλ
Πρόσκληση Συνεδρίου
Επικοινωνία ΙΕΑ