ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 2017

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) σε συνεργασία με την Boussias Communications διοργανώνουν το 5ο Στρατηγικό Συνέδριο:

«Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017»

την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τις δυνατότητες αναβάθμισης των αναπτυξιακών υποδομών, έχοντας ως κύριο σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Απώτερος σκοπός η ανάδειξη της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού επενδύσεων και η επιδίωξη αύξησης εισροής επενδυτικών κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η δημιουργία ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου με συγκριτικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προϋποθέτει την ενίσχυση του επενδυτικού πλαισίου, την αύξηση χρηματοοικονομικών ροών στις ελληνικές επιχειρήσεις, την δίκαιη φορολόγηση και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, διαπνέεται από την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, ως μοχλού ανάπτυξης της Οικονομίας και περιλαμβάνει:

 • Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών στη διεκδίκηση μεγάλων έργων στο εξωτερικό.
 • Τις επενδύσεις σε υποδομές ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.
 • Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας: Ναυτιλία, Μεταφορές, Τουρισμός. Επενδύσεις σε υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια) και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.
 • Αγροτική οικονομία και διεθνές περιβάλλον: Κοινή αγροτική πολιτική, διεθνείς διαστάσεις αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για την οικονομική ανάπτυξη και πλεονεκτήματά του στις διεθνείς αγορές.
 • Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ).
 • Τις τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλού αναπτυξιακής προοπτικής και ο νέος χάρτης τηλεπικοινωνιών.
 • Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της παραγωγής και της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό και την επιλογή καινοτόμου εξειδίκευσης (φαρμακοβιομηχανίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες μεταλλουργικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών κ.α.). Η είσοδος νέων τεχνολογιών και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων πόλεων, προσανατολίζει προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αειφόρων μοντέλων ανάπτυξης με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Ευφυείς πόλεις
 • Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και Περιφέρεια. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση ενός ισχυρού επενδυτικού πλαισίου βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως μοχλού της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας

Το Συνέδριο υλοποιείται βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Θα αποσταλεί προσωπική πρόσκληση εκ μέρους των διοργανωτών στους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πολιτικών χώρων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Χορηγίες: Βασίλης Καφίρης, τηλ. 2106617777 (εσωτ. 132), email: vkafiris@boussias.com

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Δημήτρης Κοκορομύτης, τηλ. 2105121021, email: d.kokoromytis@iea.org.gr

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ (3/4/2013)

ΤΣΙΟΔΡΑΣΟι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

του Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο:

Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί

Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια

της συνεργασίας στην ΕΕ.

τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 19.00,

στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΟΜΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 20/2/2017

Foundation Gabriel Peri and IEA

Το Fondation Gabriel ri και ο Όμιλος «Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη» (εν Ελλάδι φίλοι της Fondation Gabriel Péri) διοργάνωσαν με επιτυχία το συνέδριο

Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων

με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και της Boussias Communications.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, ώρες 17:30-20:30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.iea.org.gr/fondation-gabriel-peri

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (20/2/2017)

Δείτε τις φωτογραφίες από την διοργάνωση του Συνεδρίου «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων: Οι προκλήσεις των γαλλικών εκλογών», το οποίο διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 από το Fondation Gabriel Péri και τον Όμιλο «Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη» (εν Ελλάδι φίλοι της Fondation Gabriel Péri) με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και της Boussias Communications.

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης

banner_epimelos_epixeirein_2016_kranidiwths

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και η Boussias Communications διοργάνωσαν με επιτυχία το στρατηγικό Συνέδριο

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης

Το Συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης», Ακαδημίας 1, στην Αθήνα.

Προσκλήθηκαν ως ομιλητές, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκών Φορέων, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών της αγοράς και διακεκριμένες γυναίκες επιχειρηματίες-υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Στόχος του Συνεδρίου

Το Συνέδριο πραγματευόταν το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας, προσδιορίζοντας τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας εντός του σύγχρονου επιχειρείν, με βασικούς παρονομαστές την ισότιμη συμμετοχή και τον αυτοπροσδιορισμό στον αγώνα των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της προσωπικότητάς της.

Η σημερινή γυναίκα δύναται ισότιμα να συμβάλει στην ώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την εξωστρέφεια, τον επαγγελματισμό, την εξειδίκευση, την ηθική διακυβέρνηση και όλες τις αξίες που συντελούν στην προώθηση ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Απώτερος στόχος η συγκράτηση των επιχειρήσεων και των ταλέντων στη χώρα  καθώς και η προσέλκυση  επενδυτικών δράσεων.

Το Συνέδριο προσδιόρισε τη συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη των στρατηγικών εκείνων που θα δημιουργήσουν την καινοτόμο, ανταγωνιστική και παραγωγική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, με θέσεις εργασίας και δυναμική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016 (30/11/2016)

Δείτε φωτογραφίες από την διοργάνωση του Στρατηγικού Συνεδρίου ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2016: Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 30 Νοεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης», Ακαδημίας 1, στην Αθήνα.

Περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (6/11/2016)

parnitha IEA

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ο ΣΚAΪ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) υλοποίησαν με επιτυχία ενέργεια δεντροφύτευσης σε περιοχή της Πάρνηθας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016. 

Ο ΣΚAΪ και το Ι.Ε.Α. στήριξαν τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, εθελοντές και προσωπικό των εταιρειών μελών του ΙΕΑ, συμμετείχαν σε δράση δεντροφύτευσης στις καμένες εκτάσεις, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία Boussias  Communications και το διαδικτυακό περιοδικό  ECOENERGEIN (www.eco-energein.com ).

 O ΣΚAΪ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες για τον ΣΚAΪ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ, θα βρείτε στο www.skai.gr, στο   www.iea.org.gr, στο http://www.parnitha.eu/.

Πληροφορίες-Συμμετοχές:

Δημήτρης Κοκορομύτης, τηλ: 210 5121021, e-mail: marketing@iea.org.gr

anadasosi2_symmetoxi_dilosi

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση

http://iea.org.gr/application-drasis-iea

 ypostiriktes_dendro_nov16b

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (6/11/2016)

Φωτογραφίες από την ενέργεια δεντροφύτευσης σε περιοχή της Πάρνηθας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, το ΣΚ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (5/6/2016)

banner_parnhtha_05_06_2016

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) διοργάνωσαν περιβαλλοντική δράση στην Πάρνηθα, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Το Ι.Ε.Α. στήριξε τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του της Πάρνηθας, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, εθελοντές και προσωπικό των εταιρειών μελών του ΙΕΑ, συμμετείχαν σε δράση περιποίησης και καθαρισμού των εκτάσεων που δεντροφυτεύτηκαν στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε, με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία Boussias  Communications και το διαδικτυακό περιοδικό ECOENERGEIN.GR.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις. Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, θα βρείτε στο www.iea.org.gr και στο www.parnitha.eu.

Πληροφορίες-Συμμετοχές:

Δημήτρης Κοκορομύτης, τηλ: 210 5121021, e-mail: marketing@iea.org.gr

anadasosi2_symmetoxi_dilosi

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση

http://iea.org.gr/application-drasis-iea

parnitha june 16c ypostiriktes

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (5/6/2016)

Δείτε φωτογραφίες από την περιβαλλοντική δράση στην Πάρνηθα, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.)

ATHENS NATURAL GAS FORUM 2016 (22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

athens_natural_gas_728_apr

Η Boussias Communications και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με ιδιαίτερη επιτυχία διοργάνωσαν με την υποστήριξη της Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ το στρατηγικό Συνέδριο «Athens Natural Gas Forum 2016»

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας, στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και στη γεωπολιτική και γεωοικονομία των κοιτασμάτων και αγωγών της ευρύτερης περιοχής ορίζουν το νέο πλαίσιο ευκαιριών και επενδύσεων αλλά και τις βασικές παραμέτρους για το σχεδιασμό στρατηγικής και  βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Το «Athens Natural Gas Forum 2016» πραγματεύτηκε όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ενεργειακή βιομηχανία, από τις επιπτώσεις της κρίσης στη Συρία και τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική, τη δυναμική είσοδο  του Ιράν στην παγκόσμια αγορά, έως την αναγκαιότητα ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς. Εντός του πλαισίου αυτού, το Συνέδριο στόχευσευ στην παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών και στην ανάδειξη του ρόλου των εμπλεκομένων μερών και τη σημασία ύπαρξης  εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ τους και κυρίως μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ και Ρωσίας.

Κύρια σημεία αναφοράς:

 • Ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια.
 • Η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος και πύλη εισόδου της ενέργειας στην Ευρώπη.
 • Το Φυσικό Αέριο ως πυλώνας αειφορικής ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, διακρατικές συμφωνίες, συμμαχίες, εξαγορές.
 • Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της αγοράς, εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών οδηγιών στην χονδρεμπορική αγορά αερίου και στα δίκτυα μεταφοράς, απελευθέρωση της αγοράς & διαχωρισμός εταιριών εμπορίας και δικτύων στην Διανομή.
 • Η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και η άρση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης του δικτύου λιανικής πώλησης έως το 2018, πουδιαθέτουν σήμερα οι τρεις ΕΠΑ.
 • Οι Δρόμοι του Φυσικού Αερίου: Αγωγοί (TAP, IGB, EastMed), Σταθμοί Αποθήκευσης και Μεταφόρτωσης (Terminals), FSRUs, small scale LNG, LNG bunkering, LNG satellite storages & networks, LNG Truck Loading κ.ά.
 • Εξόρυξη Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα – Κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
 • Βιομηχανικοί καταναλωτές Φυσικού Αερίου: Χρήση και Ανάπτυξη.
 • Ασφάλεια και Ασφάλιση εγκαταστάσεων.
 • Διαχειριστικά συστήματα – Πιστοποιήσεις.

Ανάλυση Θεματολογίας

Ενότητα 1:

Η ενεργειακή σκακιέρα της Ευρασίας και της Ανατολικής  Μεσογείου

 • H πολιτική μη εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Είσοδος στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα χωρών με αξιόλογα κοιτάσματα
 • Διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες, διακρατικές συμφωνίες, τάσεις και προοπτικές
 • «Ενεργειακές υπερδυνάμεις» σε θέματα τεχνολογίας και επενδύσεων
 • Νομοθετικό / Ρυθμιστικό πλαίσιο

Ενότητα 2: 

Οι Δρόμοι του Φυσικού Αερίου και η στρατηγική της Ελλάδας 

 • Η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και το Μνημόνιο.
 • Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ).
 • Ο ρόλος της Ελλάδας, ως πύλης εισόδου του Φυσικού Αερίου της Μέσης Ανατολής στην Ευρώπη και κόμβου μεταφοράς του Φυσικού Αερίου.
 • Αγωγοί: TAP, IGB, East Med και άλλοι – Δυσλειτουργία διαχειριστικής επάρκειας λόγω γεωπολιτικών συγκρούσεων.
 • Αποθήκευση: LNG Terminals, FSRUs  και Μεταφορά με αγωγούς και με LNG carriers.

Ενότητα 3:

Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς

 • Η σημασία του Φυσικού Αερίου για την ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.
 • Οι μεγάλοι καταναλωτές φυσικού αερίου και το μέλλον της Βιομηχανίας. Βιομηχανικοί χρήστες Φυσικού Αερίου: Τάσεις και προοπτικές.
 • Η δομή της αγοράς στο μέλλον: βιωσιμότητα κλάδου, δίκτυα διανομής, ηλεκτροπαραγωγή, αύξηση ζήτησης.
 • Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Σημαντικές εξελίξεις και αναδιάταξη του πλαισίου δέσμευσης μεταφορικής ικανότητας.
 • Ασφάλεια τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου.
 • Ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, στρατηγικές συμμαχίες.
 • Έργα υποδομών και μεγάλοι Όμιλοι Βιομηχανικών κατασκευών σε έργα  Φυσικού Αερίου.
 • Η Ελλάδα ως χώρα διαμετακόμισης και ως παραγωγός υδρογονανθράκων. Εξερεύνηση υποθαλάσσιων και χερσαίων περιοχών για υδρογονάνθρακες.
 • Οικόπεδα Δυτικής Ελλάδας, Νότιας Κρήτης: Ανάλυση των δεδομένων των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες.
 • Τιμολογιακή πολιτική και οικιακοί χρήστες.
 • Αεριοκίνηση και άλλες χρήσεις.
 • Φυσικό Αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 • Η πρόκληση της ασφάλειας και της ασφάλισης εγκαταστάσεων και έργων.
 • Η διαχείριση, η πιστοποίηση της ποιότητας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το Forum διοργανώνεται βάσει των προδιαγραφών ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121, γεγονός που συνιστά κατοχύρωση παροχής, υψηλής στάθμης υπηρεσιών.

www.athensnaturalgas.gr & www.iea.org.gr

Athens ExtroVision Forum 2016 (21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

banner_AthensExtroVisionForum_1200X300_7_4

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA) διοργάνωσε με επιτυχία το Συνέδριο με τίτλο:

«Athens ExtroVision Forum 2016», & θέμα:

«Η Εξωστρέφεια της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας: Όραμα & Πραγματικότητα»

Το Συνέδριο διοργανώθηκε βάσει των προδιαγραφών ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα. Ώρες 17.00 έως 20.00.

Κύριοι στόχοι:
Το Συνέδριο εστιάζει στα διλήμματα των επιχειρηματιών αναφορικά με την έναρξη μιας νέας επιχείρησης στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό καθώς και σε όλα τα σχετικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία, στα πνευματικά δικαιώματα, στα χρηματοοικονομικά ζητήματα και στη φορολογία αυτής.
Φιλοδοξεί να αναδείξει τη δυναμική και την ευελιξία που δημιουργεί η  εν μέσω συνεργειών συμμετοχή μιας επιχείρησης σε δίκτυα επιχειρηματικότητας,  εντός και εκτός συνόρων, απαντώντας στο ερώτημα εάν η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξή τους .
Επιπρόσθετα πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν στην ελληνική επιχειρηματική κουλτούρα, το νομικό και γενικότερο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων και την εταιρική διακυβέρνηση.

Θεματολογία:
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

•    Παρουσίαση των ελληνικών νομικών μορφών.
•    Το δίλημμα του Επιχειρείν  στο εξωτερικό.
•    Πρότυπα δημιουργίας συνέργειας και δικτύωσης των ελληνικών επιχειρήσεων.
•    Χρηματοοικονομική και φορολογική αντιμετώπιση των ελληνικών νομικών μορφών & των διαφόρων μορφών συνέργειας.
•    Εμπορικό σήμα, Ευρεσιτεχνίες και Πνευματικά Δικαιώματα: « Ο πλούτος της επιχείρησης».
•    Τα νέα “made in Greece” προϊόντα: Η καινοτομία, το R&D και το ηλεκτρονικό επιχειρείν.
•    Success Stories ελληνικών επιχειρήσεων & συνεργειών.

Περισσότερα: extrovision.iea.org.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ENERGY MASTERING AWARDS 2015

Βραβεύθηκαν οι καλύτερες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης στην Τελετή Απονομής των Energy Mastering Awards 2015

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στο Cine Κεραμεικός, η τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2015,  με την υποστήριξη απο το  Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.).

energyawards 2015 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΙΕΑ παραδίδει το GOLD βραβείο – στη Μαρία Μαγγιλιώτου, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημόσιων Φορέων, καθώς και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων στις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα. Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται από την έκδοση Plant Management της Boussias Communications, παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2015 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «συντελεί στην επίτευξη σημαντικών επιδόσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας κατά την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, αποφέρει σημαντικά οφέλη και μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οικονομικό, κοινωνικό, καθώς και στον αναπτυξιακό και επιχειρηματικό τομέα, ενώ συμβάλλει γενικότερα στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων».

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Τράπεζα Eurobank Ergasias, Sirecled Hellas, Druckfarben Ελλάς – KRAFT Paints, Ελληνικά Πετρέλαια και Porto Carras Grand Resort.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους:Δημήτριο Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης, για το έργο LIFE MECM, Στέφανο Παλλαντζά, Πρόεδρο ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου για το έργο Passivistas: The House Project, Δρ Νίκο Μαρκάτο, Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικκαίων.

Για περισσότερα επισκεφθείτε το site www.energyawards.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 13/11/15

SE region-in-crisis

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο King George, (αίθουσα Ballroom) η ημερίδα «ΝΑ Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειος: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, από τη Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.).

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της ημερίδας.

Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (8/11/2015)

Με σημαντικη επιτυχία διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ο ΣΚAΪ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) την περιβαλλοντική δράση στην Πάρνηθα, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθούν ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες από τη περιβαλλοντική δράση:

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (8/11/2015)

parnitha_banner_760x400

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ο ΣΚAΪ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) διοργάνωσαν με επιτυχία ενέργεια δεντροφύτευσης περιοχής της Πάρνηθας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Οι εργασίες άρχισαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι ενώ τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο για φιλοπεριβαλλοντικά παιχνίδια.

Ο ΣΚAΪ και το Ι.Ε.Α. στήριξαν τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του της Πάρνηθας, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία Boussias Communications και το διαδικτυακό περιοδικό ECOENERGEIN.GR.

O ΣΚAΪ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις στο μέλλον. Πληροφορίες θα βρείτε www.skai.gr, www.iea.org.gr, www.parnitha.eu.

Πληροφορίες-Συμμετοχές:

Αφροδίτη Δαμιανού, τηλ. 2105121021, e-mail. marketing@iea.org.gr

anadasosi2_symmetoxi_dilosi

Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση

http://iea.org.gr/application-drasis-iea

ypostiriktes_10_11

SPREADING KNOWLEDGE INITIATIVE (23/10/2015)

speading_banner

H Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), σε συνεργασία με τη Boussias Communications, διοργάνωσαν με σημαντική επιτυχία την Πρωτοβουλία για την Διάδοση της Γνώσης 2015 (Spreading Knowledge Initiative 2015), την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα.

Οι Ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό πλήρως καταρτισμένο σε όλους τους τομείς που αφορούν στην διεθνώς ανταγωνιστική και κερδοφόρα λειτουργία τους. Με βάση αυτή την διαπίστωση, θεωρούμε ότι η Ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί από την διάδοση των παραπάνω γνώσεων στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εταιρειών και στελεχών.

Η Πρωτοβουλία πραγματεύεται τη συμβολή του σύγχρονου management στη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια, καθώς και τη διαμόρφωση εξελιγμένων προτύπων επιχειρηματικότητας εντός των πλαισίων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τηρουμένων πάντα των όρων της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης. Τα πρότυπα αυτά βασίζονται σε σύγχρονες υποδομές, σε βιώσιμες πρακτικές και σε διαφανείς σχέσεις με την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα. Η Πρωτοβουλία θα συμβάλει ενισχυτικά στην ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της απαιτούμενης αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιδίωξη του Συνεδρίου είναι η προώθηση της Επιχειρηματικότητας, η προαγωγή της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, η προσέλκυση επενδύσεων, η συγκράτηση των ταλέντων στην χώρα και η δημιουργία προϋποθέσεων υγιούς χρηματοδότησης για την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το Συνέδριο υλοποιήθηκε βάσει πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Κύριο στόχο του Συνεδρίου αποτελούσαν:

 • Η διερεύνηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που προσφέρονται για τις επενδύσεις.
 • Η ανάδειξη της συμβολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των εισηγμένων εταιρειών στην προσέλκυση επενδύσεων και τελικά στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.
 • Η παρουσίαση προτάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.
 • Η διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών με καθολική εφαρμογή στην οικονομία.

Απώτερος σκοπός υπήρξε η παρουσίαση από τις ίδιες τις εισηγμένες εταιρείες των βέλτιστων πρακτικών και δραστηριοτήτων που εφάρμοσαν με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, διαχέοντας έτσι τη γνώση και κοινωνώντας την πετυχημένη εταιρική κουλτούρα. Εντός της βασικής θεματολογίας θα αναλυθεί η πετυχημένη πορεία ισχυρών επιχειρηματικών Ομίλων, κρατικών και ιδιωτικών, καθώς μεγάλοι Όμιλοι της χώρας αποτελούν τους μεγαλύτερους επενδυτές.

Η κύρια θεματολογία της Πρωτοβουλίας περιλάμβανε:

 1. Την Ελληνική Ανάπτυξη
 • H μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της Εθνικής Οικονομίας, όπως Ναυτιλία, Βιομηχανία, Μεταφορές, Τουρισμός, Ενέργεια.
 • Ο στρατηγικός σχεδιασμός αναβάθμισης των υποδομών της χώρας και ανάπτυξη παροχής υψηλού επιπέδου Υπηρεσιών.
 • H ανάδειξη του διφυούς ρόλου του Χ.Α. ως κεντρικού μοχλού της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας μέσω της άντλησης κεφαλαίων για τις εισηγμένες εταιρείες, αλλά και ως ζωτικού οικονομικού χρηματοδότη για τις υπό δυνητική ένταξη εταιρείες.
 • Η είσοδος νέων τεχνολογιών και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ευφυών και βιώσιμων πόλεων προσανατολίζει την επιχειρηματική κοινωνία προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αειφόρων μοντέλων ανάπτυξης με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών.
 • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της χώρας, λόγω της εφαρμογής του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων (capital controls) στις εξαγωγές, τις πληρωμές προμηθευτών, την μισθοδοσία, την προμήθεια πρώτων υλών, τις ψηφιακές συναλλαγές, αλλά στο θέμα της εμπιστοσύνης στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.
 1. Την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Προοπτική
 • Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε υποδομές υψηλού, ποιοτικού ενδιαφέροντος, η συμμετοχή τους σε εισηγμένες εταιρείες και διατήρηση μακροχρονίων σχέσεων μεταξύ τους.
 • Ο προσδιορισμός της γεωπολιτικής διάστασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας.
 • Η αξιοποίηση των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος.
 • Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα ως συνδυαστικοί παράγοντες βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Η θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο, ο ρόλος των Τραπεζών ως παράγοντα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, καθώς και η εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών στη διεκδίκηση μεγάλων έργων στο εξωτερικό.
 1. Το προτεινόμενο πλαίσιο αρμονικής αλληλοεκπαίδευσης της Πρωτοβουλίας

Η Πρωτοβουλία, μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών προοπτικών, φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό αγωγό επικοινωνίας μεταξύ των εταιρειών του Χρηματιστηρίου και της υπόλοιπης αγοράς, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της εταιρικής σκέψης και των υποστηρικτικών δομών και ταυτόχρονα την ενεργή συμμετοχή σε μια ανελικτική αξιοποίηση και διάδοση της επιχειρηματικής εμπειρίας και γνώσης.

Μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν:

 • Μέθοδοι εταιρικής οργάνωσης για τον καθορισμό της διαδικασίας και του αριθμού των στελεχών (κατά κανόνα όλοι) με αρμοδιότητα και ευθύνη τήρησης της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.
 • Πώς οργανώνονται οι τράπεζες για να τηρούν όλους τους εν ισχύϊ κανόνες, Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς, της Βασιλείας ακόμη και της Αμερικής.
 • Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως εθελοντική προσφορά που συγχρόνως απαιτεί εταιρικούς κανόνες και στόχους.
 • Πώς οι πολυεθνικές εταιρείες επιλέγουν τα Ελληνικά και διεθνή στελέχη τους και πώς συντονίζουν τις δραστηριότητές τους.
 • Η μεθοδολογία αντιμετώπισης εκ μέρους των κατασκευαστικών εταιρειών των τεραστίων διακυμάνσεων στους τζίρους τους.
 • Μικρές εταιρείες με ισχυρή δυναμική και μεγάλη ποικιλία σε καινοτόμα-νεωτεριστικά προϊόντα.
 • Εταιρείες με μεγάλες εξαγωγικές επιδόσεις.
 • Εταιρείες που έρχονται αντιμέτωπες με μια περιορισμένης ανταγωνιστικότητας αγορά (niche market).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πολιτικών χώρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μελών της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.spreadingknowledgeinitiative.gr

INVESTING IN ENERGY (13/10/2015)

banner_energy_13_10

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, από τη Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και τη Boussias Communications με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), το στρατηγικό Συνέδριο:

“INVESTING IN ENERGY 2015’’.

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121. 

Στόχος του Συνεδρίου υπήρξε:

 • η χαρτογράφηση των τρεχουσών εξελίξεων και η ανάδειξη των ευκαιριών ανάπτυξης στο χώρο της Ενέργειας και των νέων ενεργειακών υποδομών, προκειμένου να ενισχυθεί η στρατηγική και οικονομική θέση της χώρας με ζητούμενο την εξασφάλιση αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές.
 • η διερεύνηση της γεωπολιτικής και γεωοικονομικής σημασίας της Ελλάδας ως πύλης ενεργειακής εισόδου στην Ευρώπη και τα νέα πρότυπα επιχειρησιακών μοντέλων ανάπτυξης. με βάση τον ορισμό ενός νέου πλαισίου ευκαιριών και επενδύσεων με ζητούμενο την εξασφάλιση χαμηλού κόστους ενέργειας.

Δείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (6/10/2015)

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα, «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2015”.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του Συνεδρίου.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (6/10/2015)

banner_growth_06_10

H Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και η Boussias Communications, με την επιστημονική συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.)  διοργάνωσαν με επιτυχία το 4ο στρατηγικό συνέδριο:

Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2015

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα.

Το Συνέδριο πραγματεύτηκε το νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την ενεργειακή επάρκεια και την καινοτομία, βασιζόμενη σε σύγχρονες υποδομές και διαφανείς σχέσεις με την αγορά καθώς και το υφιστάμενο πλαίσιο ευκαιριών και επενδύσεων που καθορίζουν τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων, με επίκαιρη θεματολογία διαχειριστικής υποστήριξης.

Επιχειρηματικότητα με δυναμική προαγωγής της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκράτησης των ταλέντων στην χώρα, ικανή να προσελκύσει την υγιή, διαφανή χρηματοδότηση και επένδυση.

Μέλη της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες αναζήτησαν προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές με εφαρμογή σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και τρόπους σύγχρονου επιχειρείν με προσανατολισμό αναπτυξιακής προοπτικής.

Η κύρια θεματολογία περιλάμβανε:
• Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητάς τους με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό (φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, βιομηχανίες τροφίμων, κλωστοϋφαντουργία κ.α.)
• Τη θεσμική μεταρρύθμιση, το επενδυτικό πλαίσιο καθώς και την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και ενίσχυσης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών εταιρειών στη διεκδίκηση μεγάλων έργων στο εξωτερικό
• Την αξιοποίηση των υποδομών, (λιμάνια, αεροδρόμια), του ορυκτού και υδάτινου πλούτου της Ελλάδος
• Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας, Ναυτιλία, μεταφορές
• Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων, συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ, επενδύσεις σε υποδομές ανάπτυξης, ενδυνάμωση ελληνικών βιομηχανιών, ενεργειακή επάρκεια, κοινωνικά τιμολόγια) να αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της
• Την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε υποδομές υψηλού ποιοτικού, τουριστικού ενδιαφέροντος
• Τον προσδιορισμό της γεωπολιτικής διάστασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής οικονομίας
• Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της περιφέρειας
• Τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλός αναπτυξιακής προοπτικής, νέος χάρτης τηλεπικοινωνίας
• Καινοτομία & επιχειρηματικότητα ως συνδυαστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης.

Κύριο στόχο της εκδήλωσης αποτέλεσαν:
• Η ανάδειξη των επενδυτικών προοπτικών στην Ελλάδα
• Η παρουσίαση προτάσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων,
• Η διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών, με καθολική εφαρμογή στην Οικονομία

Απώτερος σκοπός υπήρξε η αποτύπωση – εκ μέρους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας – των βέλτιστων πρακτικών και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Διοργάνωση απευθύνθηκε σε εκπροσώπους αρχών και φορέων, σε ανώτατα στελέχη Οργανισμών του Δημόσιου και εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα, ανώτατους διπλωμάτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και χωρών εις τις οποίες υπάρχει ελληνικό επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σε εκπροσώπους της Ελληνικής Βιομηχανίας, του χρηματοπιστωτικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πολιτικών χώρων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Πληροφορίες: Γωγώ Βλάχου, g.vlachou@tsomokos.gr, Τηλ: 210 7289000
Websites: www.growthforum.iea.org.gr, www.iea.org.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ DemoCU (28/9/2015)

democu

Ο Δήμος Κορυδαλλού ως εταίρος του έργου «Ανάπτυξη συμμετοχικής μεθοδολογίας και e-Πλατφόρμας για τη χάραξη ολοκληρωμένης πολιτιστικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο – Πιλοτική εφαρμογή στο Δήμο Κορυδαλλού – DemoCU» σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Απασχόλησης & Κοινωνικής Μέριμνας» και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καλεί τους φορείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε

Συνάντηση – Συζήτηση με θέματα:

 • Κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης τομέων πολιτισμού & αθλητισμού.
 • Παρουσίαση πλατφόρμας DemoCU – Δυνατότητες προβολής φορέων πολιτισμού & αθλητισμού.

 

Η συνάντηση θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα www.democu.gr

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες”, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΦΤΕΡΑΝΗ (16/6/2015)

banner kafteranis

Με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “ΣΙΑΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ – ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ – ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ” του Συγγραφέα Χρήστου Καφτεράνη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, παρουσία προσώπων από το χώρο της πολιτικής και της διανόησης.

Οι ομιλητές, Νάντια Βαλαβάνη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντρέας Λοβέρδος μίλησαν για το βιβλίο και την εφαρμογή του στη σημερινή πραγματικότητα. Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Αλέξανδρου Γιαννέλου, προέδρου του ΙΕΑ, ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσίορδας.

Ο συγγραφέας Χρήστος Καφτεράνης απέδωσε εύστοχα την επιτομή της αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής φιλοσοφίας και πολιτικής σκέψης του Σιάνγκ Γιάνγκ και των Σοφιστών με την Ευρωπαική σκέψη του Μακιαβέλι.

Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης:

 

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (19/5/2015)

banner_epimelos_epixeirein_19052015

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την Επιστημονική Υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) διοργάνωσαν με επιτυχία με την συνεργασία της Boussias Επικοινωνίες και της Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ,

το Συνέδριο “Επιμελώς Επιχειρείν 2015” το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου

ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2015 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (19/5/2015)

Με επιτυχία διοργανώθηκε την 19/5 2015, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, το Συνέδριο “Επιμελώς Επιχειρείν 2015”.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του Συνεδρίου.

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (31/3/2015)

banner_athens_investment

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) διοργάνωσαν με επιτυχία σε συνεργασία με την Boussias Επικοινωνίες το Στρατηγικό Συνέδριο:

ATHENS INVESTMENT FORUM: Ο Ρόλος των Χρηματιστηρίων στη μελλοντική ανάπτυξη.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα

Το Συνέδριο πραγματευόταν τη συμβολή των εισηγμένων εταιρειών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο νέο, υπό διαμόρφωση, πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια.  Το πρότυπο αυτό βασίζεται σε σύγχρονες υποδομές, σε βιώσιμες πρακτικές και σε διαφανείς σχέσεις με την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα.  Πέρα από τις εισηγμένες το Συνέδριο απευθυνόταν σε όλες τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να προσαρμοσθούν στις νέες χρηματοδοτικές απαιτήσεις των καιρών, οι οποίες κέρδισαν από τις εμπειρίες των εισηγμένων και των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν.

Επιπρόσθετα, στο Συνέδριο έγιναν τοποθετήσεις επίκαιρης θεματολογίας, αναφορικά με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης επιχειρηματικών ευκαιριών και επενδύσεων που καθορίζει τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων, δόθηκαν απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.  Τονίσθηκε η ανάγκη αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Οικονομίας σε όλους τους τομείς: πρωτογενείς, κυρίως την γεωργία και τα μεταλλεία, δευτερογενείς δηλαδή την από πολλού αγνοημένη μεταποίηση και τριτογενείς δηλαδή τουρισμό ναυτιλία και λοιπές υπηρεσίες.

Επιδίωξη του Συνεδρίου ήταν η προώθηση της Επιχειρηματικότητας, με δυναμική προαγωγής της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκράτησης των ταλέντων στην χώρα και η δημιουργία προϋποθέσεων υγιούς, χρηματοδότησης για την λειτουργία των επιχειρήσεων και των επενδύσεων.

Μέλη της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτές διεθνούς κύρους,  διακεκριμένοι  εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί καθώς και μέλη Ενώσεων και Επιμελητηρίων, παρουσίασαν προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές με εφαρμογή σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και τρόπους σύγχρονου επιχειρείν με προσανατολισμό αναπτυξιακής προοπτικής.

Για περισσότερα δείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου

Σελίδα 1 of 3123