ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ (27/5/2012)

dendro 5

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δενδροφύτευση/αναδάσωση που διοργάνωσε το ΙΕΑ στην Πάρνηθα στις 27 Μαΐου 2012.

Το Ι.Ε.Α. και το ΚΕΑΝ στηρίζουν τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, εθελοντές και προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, του ΚΕΑΝ και των εταιρειών μελών του ΙΕΑ, συμμετείχαν σε δράση περιποίησης φυταρίων (κεφαλληνιακής ελάτης) που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια στις καμένες εκτάσεις, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), των εταιρειών ΔΕΠΑ AE, ΔΕΣΦΑ AE, TUV AUSTRIA HELLAS, EUROBROKERS, με χορηγούς κλαδικής επικοινωνίας την εταιρεία Boussias Communications και έντυπης επικοινωνίας την εφημερίδα ATTIKI PRESS.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.), ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις καθώς και ενέργειες εθελοντικής πυροπροστασίας για την περίοδο του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

http://www.parnitha.eu

http://www.kean.gr